USB beveiligingsstick voor Google accounts

bron: NISHIT Shah, Product Manager bij Google Security, in het Nederlands herschreven door Rob Petrie, EasyCloudComputing nl 22-10-2014

Extra beveiligings laag bovenop 2-staps verificatie

De huidige in te stellen 2-Staps verificatie biedt een sterke extra laag van beveiliging voor Google-accounts. Eenmaal ingeschakeld, wordt je gevraagd om een verificatie code van je telefoon op te geven in aanvulling op he wachtwoord. Dit om te bewijzen dat jij het bent die je aanmeldt vanaf een onbekend apparaat. Hackers werken meestal vanuit de verte, dus deze tweede factor maakt het veel moeilijker voor een hacker om toegang te krijgen tot uw account, daar zij niet de code van je telefoon hebben. De telefoon app genereert elke paar seconden een nieuwe code. Mocht u de telefoon kwijtraken en de sim blokkeren, dan heeft u bij installatie een 10-tal reserve codes gekregen.


Nieuwe U2F beveiligingslaag

Vandaag voegt Google een nog sterkere en extra bescherming tegen fraude met nep-Google sites van verdachte personen. Security Key is een fysieke USB tweede factor die alleen werkt na verificatie van de login op een echte Google site, niet een nep-website die zich voorwendt een Google site te zijn. In plaats van het typen van een code, plaatst u gewoon beveiligingssleutel op de USB-poort van uw computer en tik erop als daarom wordt gevraagd in Chrome. Wanneer u zich aanmeldt bij uw Google-account met behulp van Chrome en Security Key, kunt u er zeker van zijn dat de cryptografische handtekening niet kan worden benaderd door phishing.
Beveiligingscode en Chrome gebruiken  de open Universal 2e Factor (U2F) protocol van de FIDOAlliance. Andere websites met account login systemen kunnen vanaf vandaag ook werken met het FIDO U2F protocol. Het is onze hoop dat andere browsers ook FIDO U2F ondersteuning zullen toevoegen. Naarmate er meer sites en browsers aan boord komen, kunnen gebruikers die behoefte hebben aan goede beveiliging met dezelde beveiligingssleutel een veilige inlog ervaren bij sites en browsers die ondersteunt worden doorl FIDO U2F.

Kosten

De Security Key werkt zonder gebruikskosten met Google Accounts, maar je moet wel rechtstreeks bij een deelnemende UF2 leverancier een compatibel USB apparaat kopen. Als je denkt dat deze beveiligingssleutel goed voor jou kan zijn , dan nodigen wij je uit om meer te leren.
Te koop bij Amazon DE € 5,99
let op het hierboven afgebeelde symbool.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Automatische bevestiging na invullen Google form.

Belastingaangifte 2014 via Tablet of Chromebook