Posts

Posts uit oktober 7, 2014 weergeven

Nieuwe functie Add On 'Yet Another Mail Merge' YAMM

Afbeelding
Nieuwe functie Add On 'Yet Another Mail Merge' YAMMEr is een zeer nuttige nieuwe functie toegevoegd aan het menu van de spreadsheet Add-On 'Yet Another Mail Merge' ook wel aangeduid als YAMM. Je kan nu met deze add-on de inhoud van de ingevulde antwoorden in je formulier gemaild krijgen en de tweede extra functie is de mogelijkheid om de respondenten een mail te sturen (vanuit concepten in Gmail) naar een e-mailadres wat is opgegeven door de respondent in het formulier.
Geweldige extra functies door de nieuwe mogelijkheden die Google gecreëerd heeft voor de ontwikkelaars. (in dit geval ontwikkelaar Romain Vialard)

EasyCloudComputing nl, Rob Petrie

bestand in twee verschillende mappen bewaren op Google Drive

Afbeelding
bron EasyCloudComputing nl, Rob Petrie, 7 oktober 2014


Een bestand in twee verschillende mappen bewaren op Google Drive
Wanneer u een bestand op twee verschillende plaatsen wilt bewaren op uw drive volg dan de volgende instructies.

Volgens het voorbeeld hierboven bevindt bestand kattenoog.jpg zich in de map 'Downloads' Wij willen het echter ook bewaren in bijvoorbeeld map 'Project 1'Klik éénmaal op het bestand van uw keuze om te selecteren. Toets vervolgens op het toetsenbord op SHIFT en tegelijkertijd op de Z toets.Er opent zich een menu waarin u de map kunt kiezen waarin u het bestand ook wilt bewaren. Klik op ToevoegenHier ziet u in het menu rechts (Details), dat het bestand zich nu in twee mappen bevindt.