Chrome(book) & audio

Bijvoorbeeld:

het aansluiten van een externe microfoon.


bronnen: Computerworld en Androidcentral

✔ Het WebRTC-protocol is echt heel gaaf.
WebRTC is een technologie die de potentie heeft om te zorgen voor de massa-adoptie van spraak-, video- en bestandsamenwerking. In de kern zorgt deze technologie ervoor dat hoogwaardige video en audio direct in de webbrowser mogelijk zijn.


✔ Maar een microfoon en camera actief houden, is een van die dingen die je waarschijnlijk alleen wilt laten gebeuren op het moment dat dat noodzakelijk is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw privacyinstellingen hier in orde zijn, aangezien elke Chromebook zowel een microfoon als een camera heeft. Gelukkig is het ook gemakkelijk om uit te voeren, als je eenmaal weet waar je het moet zoeken.

De instellingen:
Uw Chromebook is standaard ingesteld om je te vragen wanneer een webpagina de microfoon en camera wil gebruiken. Dat is goed omdat de instelling is begraven in het gedeelte 'geavanceerd' van de instellingenpagina. Maar je wilt misschien nog even kijken welke sites toestemming hebben ​​of welke instellingen je verder kan wijzigen.

Klik op het meldingenpictogram in het statusgedeelte. Dat is de bel in de rechter benedenhoek waar je accountfoto woont. Klik op het symbool Instellingen (het tandwiel) en klik vervolgens op Geavanceerde instellingen . Klik op Privacy . Je ziet nu de instellingen voor inhoud . Blader in het pop-upvenster dat wordt weergegeven naar Camera en Microfoon . Ze hebben elk hun eigen instellingenpagina, maar het aanpassen van dingen is voor elk hetzelfde.


De instellingen wijzigen
Boven aan het venster dat wordt geopend, kan je kiezen voor welk apparaat u instellingen wilt wijzigen. Als u een afzonderlijke microfoon of camera op uw Chromebook hebt aangesloten, moet je ervoor zorgen dat je de instellingen aanpast voor zowel deze als de ingebouwde microfoon. Vervolgens zie je een schuif met de tekst Vragen vóór toegang (aanbevolen)
Als deze schakelaar is ingeschakeld, dan is deze blauw en wanneer een website jouw microfoon of camera wil gebruiken, wordt je gevraagd om een ​​dialoogvenster waarin om toestemming wordt gevraagd voordat je verdergaat. Dit is waarschijnlijk wat je wilt, dus zorg ervoor dat het is ingeschakeld . De volgende is de lijst Blokkeren en de lijst Toestaan . Dit zijn websites die je eerder hebt geblokkeerd of toegang hebt verleend tot jouw microfoon en / of camera. Je kan websites uit beide lijsten verwijderen door in hun lijstitem op de X te klikken .


Helaas is er geen instelling om een ​​site slechts één keer toe te staan ​​of te blokkeren. Als je ervoor kiest om dat te doen, wordt die site in de bijbehorende lijst geplaatst en wordt je niet gevraagd de volgende keer dat u bezoekt de site toegang te krijgen tot uw microfoon of camera. Dit is handig voor een website zoals Google Hangouts, maar niet zo goed voor privacy in het algemeen. We raden je aan te kijken welke sites toegang kunnen krijgen en welke niet.

Uitleg met afbeeldingen:











Populaire posts van deze blog

Automatische bevestiging na invullen Google form.

Belastingaangifte 2014 via Tablet of Chromebook