Chrome-versie 71 blokkeert alle advertenties van misleidende websites

Chrome-versie 71 blokkeert alle advertenties van misleidende websites
Google zegt dat het met Chrome-versie 71 meer gaat doen aan websites die advertenties of tools tonen die gebruikers misleiden, bijvoorbeeld door ze door te sturen naar andere, ongewenste websites. In de nieuwe versie worden alle advertenties op dergelijke sites geblokkeerd.

Volgens Google wordt meer dan de helft van de misleidende advertenties op dit moment nog niet geblokkeerd door de huidige beschermingen in Chrome. Volgens het bedrijf gaat het daarbij in vrijwel alle gevallen om schadelijke of misleidende advertenties.

Dit zijn bijvoorbeeld advertenties die gebruikers verleiden om erop te klikken, bijvoorbeeld omdat ze op systeemwaarschuwingen of een sluitknop lijken. Vervolgens wordt een ongewenste download gestart of openen verschillende pop-ups. Dit soort misleidende advertenties kunnen ook voor phishingpraktijken worden gebruikt.

Google zegt met Chrome-versie 71 beter in te spelen op deze ongewenste praktijken. Het gaat volgens Google om een relatief klein aantal websites die hardnekkig blijven in het tonen van dergelijke misleidende advertenties. Op deze websites zullen met Chrome 71 alle advertenties geblokkeerd worden, al kunnen Chrome-gebruikers deze filtering in de instellingen ook uitschakelen. Websitebeheerders krijgen dertig dagen de tijd om de als ongewenste gerapporteerde praktijken te verwijderen. Chrome 71 komt in december uit.

bron: tweakers.net
bronlink: https://tweakers.net/nieuws/145351/chrome-versie-71-blokkeert-alle-advertenties-van-misleidende-websites.html?nb=2018-11-05&u=1900

Reacties

Populaire posts van deze blog

Automatische bevestiging na invullen Google form.

Belastingaangifte 2014 via Tablet of Chromebook