Bewerken van Google Drive-documenten wordt mogelijk zonder Google-account

Bewerken van Google Drive-documenten wordt mogelijk zonder Google-account
Google gaat eigenaren van documenten in Google Docs, Sheets en Slides de mogelijkheid geven om deze te delen met mensen zonder een Google-account. Via een pincode krijgen zij toegang en kunnen ze eventueel ook aanpassingen maken.

Volgens Google krijgen mensen zonder een Google-account snel de mogelijkheid om Drive-documenten te bekijken, van commentaar te voorzien en te bewerken. De zoekgigant zegt met die functionaliteit te komen omdat bedrijven die G Suite gebruiken vaak samenwerken met andere organisaties die niet altijd Google-accounts gebruiken.

Google begint met een bèta om de functionaliteit te testen. Als eigenaren van de documenten deze willen delen mensen zonder Google-account, krijgen zij via e-mail ook een pincode, waarmee ze toegang krijgen tot het document. Of derden het document kunnen bewerken, wordt door de eigenaar van het document bepaald.

Eigenaren en G Suite-admins hebben volledige controle over het document en kunnen op ieder moment de toegang van de mensen zonder Google-account intrekken. Bedrijven die met G Suite werken en interesse hebben om de nieuwe functionaliteit te testen, kunnen zich daarvoor aanmelden.

bron: https://tweakers.net/nieuws/147040/bewerken-van-google-drive-documenten-wordt-mogelijk-zonder-google-account.html

Reacties

Populaire posts van deze blog

Automatische bevestiging na invullen Google form.

Belastingaangifte 2014 via Tablet of Chromebook