Posts

Posts uit oktober 30, 2018 weergeven

Bespaar tijd in Google Docs met dit nieuwe trucje

Afbeelding
Bespaar tijd in Google Docs met dit nieuwe trucje
Google Drive-apps als Google Docs en Google Slides zijn handige en gratis online alternatieven op betaalde office-programma's als Word en PowerPoint. Nu is er een nieuw trucje door Google bedacht waarmee je net even wat efficiƫnter nieuwe online documenten kunt aanmaken.
Stel, je wilt een nieuwe Google Doc-document aanmaken. Normaal gesproken surf je dan eerst naar de site van Google Drive, klik je op Nieuw en dan Google Documenten. Dit kan voortaan veel sneller. Typ simpelweg 'doc.new' in de adresbalk (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter. Je zit nu gelijk in een nieuw, leeg document.
Google is namelijk de eigenaar van de domeinnaam .new en zet dat nu in voor dit handigheidje. Het geldt ook voor de volgende apps van Google: sheet.new - Maak een nieuwe Spreadsheet (Excel-tegenhanger) aanslide.new - Maak een nieuwe Presentatie aanform.new - Maak een nieuw Formulier aansite.new - Maak een nieuwe Google Site aan De volgend…

Waarom je gegevens veiliger staan in de cloud

Afbeelding
Waarom je gegevens veiliger staan in de cloud
Hoewel veel mensen nog steeds denken dat de cloud minder veilig is dan eigen servers zijn gegevens beter beveiligd door de cloud - ook on-prem. De cloud heeft de beveiligingssector fundamenteel veranderd......
bron:  computerworld
https://computerworld.nl/cloud/107297-waarom-je-gegevens-veiliger-staan-in-de-cloud

Nieuwe interface voor activiteitendashboard in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Afbeelding


We werken de interface van het activiteitendashboard bij in de editors van Google Documenten . De beschikbare opties en instellingen zullen niet veranderen, maar we hopen dat de nieuwe interface het gemakkelijker maakt om gegevens te vinden en effectiever samen te werken.

Bekijk de nieuwe gebruikersinterface van het activiteitendashboard 
Raadpleeg ons Helpcentrum voor meer informatie over het bekijken van de weergavegeschiedenis van uw Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties .

Details lanceren Nummer 
vrijgeven :
lancering naar Rapid Release, met geplande release binnen twee weken

Uitgaven:
beschikbaar voor alle G Suite-edities 

Uitroltempo: 
geleidelijke uitrol (tot 15 dagen voor zichtbaarheid van het scherm)

Impact: 
alle eindgebruikers

Actie: