Posts

Posts uit maart 9, 2019 weergeven

het www is kapot hoe gaan we het repareren

Afbeelding
het www is kapot hoe gaan we het repareren

bron: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2275035-het-www-is-kapot-hoe-gaan-we-het-repareren.html
Van wie is die foto die je net op Instagram hebt gezet? Waar blijft je YouTube-filmpje eigenlijk als je het hebt geplaatst? En ben jij wel de baas over jouw privacy? Het zijn vragen die te maken hebben met de enorme macht van techreuzen als Facebook en Google. Vragen ook die specialisten ertoe brengen te zeggen dat het wereldwijde web kapot is.

Maar hoe repareren we het? Dertig jaar na de uitvinding van het 'world wide web' ontstaan er steeds meer initiatieven om de techgiganten te bestrijden en de zeggenschap over data terug te geven aan de internetgebruikers. Vorige maand noemde een onderzoekscommissie van het Britse parlement de top van Facebook "digitale misdadigers".

De Duitse mededingingsautoriteit berichtte eveneens vorige maand dat Facebook zijn dominante marktpositie misbruikt door buiten het eigen platform data te gebruiken. …

GSUITE UPDATE Houd gegevens veilig met de vertrouwelijke modus van Gmail (bèta)

Afbeelding
Houd gegevens veilig met de vertrouwelijke modus van Gmail (bèta)
7 maart 2019 Wat verandert er?We openen een bètaprogramma voor de vertrouwelijke modus van Gmail. Met de vertrouwelijke modus is het eenvoudiger om gevoelige inhoud in uw e-mails te beschermen door vervaldatums te maken of eerder verzonden berichten in te trekken en opties voor ontvangers te verwijderen voor doorsturen, kopiëren, afdrukken en downloaden.
Wie heeft er last vanBeheerders en eindgebruikers
Waarom zou je het gebruiken?Ingebouwde Information Rights Management (IRM) verwijdert de optie om berichten door te sturen, te kopiëren, te downloaden of af te drukken. Dit helpt het risico te verkleinen dat vertrouwelijke informatie per ongeluk met de verkeerde mensen wordt gedeeld.

Naast het beschermen van gevoelige inhoud in uw e-mails door het creëren van vervaldatums, kunt u ook extra authenticatie per sms vragen om een ​​e-mail te bekijken. Dit maakt het mogelijk om gegevens te beschermen, zelfs als het e-mailaccount v…